Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

We , Macedonians from Greece , support Jews people , and everyone who fight against racism and xenophobia

http://vinozito.gr/news/2010/january27_g.asp

27 Ιανουαρίου - Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

27 Ιανουαρίου 2010


Προς
Πρεσβεία Ισραήλ
Μαραθωνοδρόμων 1
Παλαιό Ψυχικό
144 52 Αθήνα


Αξιότιμε κ. Πρέσβη,

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος μας θέλει να σας εκφράσει την αλληλεγγύη στον εβραϊκό λαό με την ευκαιρία της 27ης Ιανουαρίου – Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Αυτή η μέρα θα πρέπει να τιμάται από όλους τους λαούς της γης και κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζιστές ενάντια στον λαό σας.
Δυστυχώς ακόμη και σήμερα παρατηρούνται φαινόμενα βίας κατά της κοινότητας σας στη χώρα μας όπως εμπρησμοί - καταστροφή συναγωγών καθώς επίσης παρατηρούνται φαινόμενα αντισημιτισμού.

Έχοντας ζήσει και ζώντας ακόμη το ρατσισμό ως μια εθνική μη αναγνωρισμένη μειονότητα θεωρούμε απαραίτητο να αντιδράσουμε σε τέτοια φαινόμενα και να αποδοκιμάσουμε τον αντισημιτισμό, τη μη ανοχή της διαφορετικότητα, το ρατσισμό και τη ξενοφοβία.

Διότι φαινόμενα σαν και αυτά απειλούν τη δημοκρατία και δεν πρέπει επ ουδενί να λαμβάνουν χώρα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η Ελλάδα.

Η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος είναι μια ευκαιρία να μας θυμίσει ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό ξανά σε κανένα λαό καθώς επίσης να ωθήσει τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και την κοινωνία μας να απαλλαγεί από τη μισαλλοδοξία και τη μη ανοχή της διαφορετικότητας.


Με εκτίμηση

Η Πολιτική Γραμματεία ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο