Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ελληνικη Εγκυκλοπαιδια του 1980 "πουλα" το ονομα "Μακεδονια" στους Γιουγκοσλαβους του Τιτο

Παγκοσμια Συγχρονη εγκυκλοπαιδια "Παιδεια"
Εκδοτικος Οργανισμος "Μαλλιαρη"


Γιουγκοσλαβια :
Εκταση: 255.800 τχμ
Πληθυσμος: 21.550.000 κατοικοι
Πολιτευμα: Σοσιαλιστικη Ομοσπονδη Δημοκρατια
Γλωσσα: Σερβοκροατικη, Σλοβενικη, Σλαβομακεδονικη
Θρησκεια: Χριστιανοι Ορθοδοξοι, Χριστιανοι Καθολικοι, Μουσουλμανοι
Νομισμα: Δηναριο
Πρωτευουσα: Βελιγραδι

3) Πολιτικη εξεταση : Η Γ. αποτελιται απο 6 δημοκρατιες , την Βοσνια-Ερζεγοβινη, την Κροατια, την Μακεδονια, το Μαυροβουνιο, την Σερβια και την Σλοβενια.

Ανωτατο οργανο ειναι η ομοσπονδιακη συνελευση η οποια αποτεληται απο 5 συμβουλια. Η Ομοσπονδιακη Συνελευση εκλεγει τον Προεδρο της Δημοκρατιας με τετρ4αετη θητεια . Ο Προεδρος της Δημοκρατιας εκλεγει τον Προεδρο της Κυβερνησης.

Πολεις : Πρωτευουσα της Γ. ειναι το Βελιγραδι. Αλλες πολεις ειναι το Ζαγκρεμπ , πρωτευουσα της Κροατιας , τα Σκοπια πρωτευουσα της Μακεδονιας ,το Σεραγιεβο ,πρωτευουσα της Βοσνιας Ερζεγοβινης το Νοβι Σαντ στην Βοεβοδινα κα.

5. Πολιτισμος: Η Καθοδος των Σλαβων των 5 αιωνα βρηκε την Γ. στην Σφαιρα Επιρροης της Βυζαντινης Αυτωκρατωριας.

Αργοτερα η Σερβια η Μακεδονια
και η Βοσνια παρεμειναν στην πολιτικη σφαιρα του Βυζαντιου , ενω η Δαλματικες Ακτες περασαν στην σφαιρα της Βενετιας και η Κροατια και η Σλοβενια στης Κεντρικης Ευρωπης


ΥΓ Απο τη δεκαετειας του '90 και μετα η ελληνικες εγκυκλοπαιδειες αφαιρεσαν ξαφνικα οτιδηποτε ειχε να κανει με την γιουγκοσλαβικη Μακεδονια. Γιατι Αραγε?

ΥΓ2 Στο σχολικο συγγραμμα για το μαθημα της ιστοριας , στην Δημοκρατια της Μακεδονιας , την οποια κατηγορει η ελληβνικη προπαγανδα για αρχαιοπληξια και εθνικισμο αναφερει στο κεφαλαιο για την καθοδο των Σλαβων :"απο τα σλαβικα φυλα που κατεβηκαν στα Βαλκανια τον 6μχ αιωνα , καταγονται τα συγχρονα νοτιοσλαβικα εθνη: Μακεδονες, Σερβοι, Κροατες, Βουλγαροι κλπ". Στην Ελλαδα η υπαρξη ατομων Σλαβικης, Αρβανιτικης, Βλαχικης ή Καυκασιας καταγωγης, στα πλαισια του ελληνικου εθνους ακουγεται μονο σποραδικα και οχι απο επισημες πηγες! Οποτε αγαπητοι σχολιαστες μην μου αναφερεται τιποτα σχετικο με αρχαιοπληξια στην Δημοκρατια της Μακεδονιας μεχρι το ελληνικο υπουργειο παιδειας να κανει την αναλογη μεταρρυθμιση! Σας Ευχαριστω :)