Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Μερικες σκεψεις για την επανασταση του Οκτωβρη...



Φετος κανενας απολυτως δεν ασχοληθηκε με την 83η επετειο της Επαναστασης του Οκτωβρη (25 οκτωβριου/7 νοεμβριου 1917)! Το "Κ"ΚΕ ηταν απασχολημενο με την εκλογικη του καμπανια, η αριστερα στην Ελλαδα ασχοληται με το μνημονιο και τον Καλλικρατη χωρις να εκμεταλευεται τα αγωνιστικα παραδειγματα του παρελθοντος, οι Ρωσσοι θελουν να βαλλουν στην ακρη την ιστορια τους και οι αλλοι θελουν τετοια βηματα αλλαγης να μην ξαναπραγματοποιηθουν....

Το πως εγινε και το πως προδωθηκε η σοσιαλiστικη επανασταση στην Τσαρικη Ρωσσια ειναι θεματα που μπορει να τα βρει κανεις στις σελιδες του Τροτσκι , του Μπουχαριν , καθως και στα τελευταια κειμενα του Λενιν. Λενιν! Υπηρξε αραγε αλλος οργανωτικος πολιτικος , επαναστατης και θεωριτικος ιδεολογος που απασχολησαι τοσο πολυ των αιωνα μας οσο ο δικηγορος απο τον Βολγα , Βλαντιμιρ Ιλιτς Ουλιανοβ? Δυσκολα να βρεθουν ομοιοι του, ποσο μαλλον αλλοι πολιτικοι που το εργο τους να επιρρεασε ολες τις πολιτικες ιδεολογιες και ολα τα κομματα! Το "Κομμα Νεου Τυπου" αποτελεσαι προτυπο ολων των συγχρονων κομματων , ενω ο δημοκρατικος συγκεντρωτισμος αποτελει αρχη λειτουργιας των περισσοτερων πολιτικων οργανωσεων ανα τον κοσμο (εκτος βεβαια απο τα σταλινιστικα ΚαπαΚαπακια που κρατησαν τον συγκεντρωτισμο και αφησαν τη δημοκρατικοτητα του στην ακρη).

Ψαχνωντας σε τσιτατα του Λενιν ανακαλυψα την εξης φραση : "πρωτιστο καθηκον καθε αγωνιστη ειναι να κτυπαει τον εθνικισμο στην ιδια του την πατριδα". Το "Κ"ΚΕ κτυπα τον εθνικισμο των Ισπανων,των Ρωσσων , των Τουρκων , των Αλβανων , των Βρετανων, των Κινεζων, των Ισραηλινων, των Αμερικανων κλπ κλπ Εχω δει απειρες πορειες για τα δικαιοματα των Παλεστηνιων , των Γεωργιανων , των Ελληνων της Αλβανιας , των Μεταναστων , αλλα ποτε μου δεν ειδα ουτε ενα μικρο αφιερωματακι στον Ριζοσπαστη ή τoν Οδηγητη για τα παιδια των Τουρκων και των Πομακων της Θρακης, των Εβραιων της Θεσσαλονικης , ή τα δικαιοματα στον αυτοπροσδιορισμο και την εκδιδαξη της γλωσσας των Μακεδονων! Στην Ελλαδα ειναι ολα καλα και ωραια για το "Κ"ΚΕ ! Δεν υπαρχει εθνικισμος! Δεν υπαρχουν προβληματα! Δεν υπαρχουν Αγωνιστες του ΔΣΕ σε ανατολικες χωρες που να μην εχουν δικαιομα επιστροφης στα πατρια τους εδαφη....

Θα θυμησω στους φιλους αναγνωστες οτι η οργανωση των Αρχειομαρξιστων διωχθηκε απο τον ιδιο τον Τροτσκι , απο την 4η Διεθνη, ως εθνικιστικη επειδη διεκδικουσε το δικαιομα της αυτοδιαθεσης των Ελληνων των Δωδεκανησων , αλλα αρνουνταν τα ιδια δικαιοματα των κατοικων της Μακεδονιας και της Θρακης! Ο Τροτσκι μαλλιστα δηλωσε οτι στην Ελλαδα καποιος ή θα ειναι ακραιος διεθνιστης ή φανατικος εθνικιστης! Αγαπιτοι μου "συντροφοι" του "Κ"ΚΕ ειστε αξιοι συνεχιστες του εθνικοσοσιαληστρικου κινηματος της χωρας μας-ΜΠΡΑΒΟ!!

ΥΓ μερικοι "γραφικοι" , "εθνικιστες" , "πλανεμενοι απο την αστικη ταξη" , "πιονια του ιμπεριαλισμου στα Βαλκανια","αριστεροι οπορτουνιστες" και δεν ξερω εγω πως αλλιως μας κατηγορουν οι φιλοι του "Κ"ΚΕ , που απαρτιζουμε το Ουρανιο Τοξο εχουμε διπλη δουλεια εναντια τοσο στον ελληνικο εθνικισμο, οσο και στην γραφικη καρικατουρα εθνικισμου των Μακεδονων (το γιατι ο μακεδονικος εθνικισμος ειναι εθνικισμος του "κιτς και της γραφικοτητας" , οπως το αποκαλει γνωστος χοροδιδασκαλος, θα ασχοληθω σε επομενη αναρτηση) . Κανουμε τις δουλειες που το "Κ"ΚΕ ξεχναει οτι εχει χρεως συμφωνα με την ιδεολογια του να κανει θεωρωντας τις... "ανευ ταξικου υποβαθρου"! Τα σχολια δικα σας.